Skip to main content

De Versilia-kust staat bekend om zijn gezellige kustplaatsen, van het mondaine Forte dei Marmi tot het ontspannen Viareggio. Viareggio is de oudste kustplaats in de Versilia. De haven is een interessante verzameling scheepswerven, luxe jachten en vissersboten. De stad is beroemd om haar lange en brede stranden, maar toch ook vooral vanwege het carnaval. De praalwagens in de carnavalsoptocht, een van de grootste en meest gewaagde van Italië, hebben doorgaans een satirisch bedoeld politiek thema. Het carnaval van Viareggio, dat gehouden wordt op de zondagen van februari  tot vastentijd, is in heel Italië beroemd.

Viareggio beleefde haar hoogtijdagen aan het begin van de 20ste eeuw, getuigen de cafés aan de zee, de vele strandclubs, villa’s en historische hotels. Zoals het Plaza Russie, dat werd gebouwd voor de Russische aristocratie van voor de Russische Revolutie in “Liberty-stijl” (art nouveau) Viareggio is een ingetogen oord met een chique charme. U kunt er ontspannen fietstochten maken en u vind er tal van visrestaurants. In de stad langs de zee vindt u vele strandclubs, met rijke keuze uit restaurants en terrassen. Daarbij heeft de lange brede boulevard vele mooie en eigentijdse winkels.

Viareggio ligt aan een belangrijke spoorverbinding van noord naar zuid, met een eigen station. Door Toscane kunnen veel schilderachtige treinreizen gemaakt worden; ze zijn niet op snelheid gericht maar op het genieten van natuurschoon. Dankzij de kunstzinnige vergezichten en romantische landschappen is de treinroute naar Pisa ( 15 min.) en verder naar Orvieto misschien het meest geschikt om het landschap van Toscane te leren kennen.

Translate »